Lesmateriaal Aan de slag met armoede

Aan de slag met armoede
In iedere klas zitten gemiddeld 2 á 3 kinderen die opgroeien in armoede.
Tijd om ermee aan de slag te gaan. Dit gratis lespakket is voor alle leerlingen in groep 7 en 8 relevant en interessant.

Het lespakket bestaat uit een werkboekje voor elke leerling, een uitgebreide digitale handleiding voor de leerkracht en een informatiebrief voor ouders. Er is een digitaal platform met extra informatie en opdrachten.
Het werkboekje met cijfers en weetjes geeft kinderen inzicht in het probleem. Ze krijgen handige tips over wat je met weinig geld kunt doen en hoe je elkaar kunt helpen. Met interviews met kinderen zelf, voetballer Memphis Depay en zanger Akwasi. Bekijk het bladerexemplaar.
Op www.aandeslagmetarmoede.nl (vanaf januari 2020) staan voor leerlingen extra interactieve oefeningen. Voor de leerkracht de digitale handleiding over het geven van de les en een brief die aan de ouders kan worden meegegeven. Ouders van uw leerlingen vinden er verdiepende informatie en een verwijzing naar hulpinstanties voor thuis.

U kunt het lesmateriaal gebruiken voor burgerschapsonderwijs en het sluit aan bij de kerndoelen 34, 35 en 37 van het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld.

U kunt de werkboekjes bestellen per pakket van 30 exemplaren. U betaalt slechts de administratie- en verzendkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van uw bestelling en worden u getoond tijdens het bestelproces. Bij je bestelling kun je aangeven om het materiaal zo spoedig mogelijk of na de zomervakantie te ontvangen.
LESPAKKET AAN DE SLAG MET ARMOEDE

Aantal pakketten van 30 werkboekjes Aan de slag met armoede : € 0,00
Let op: Een pakket bestaat uit 30 werkboekjes en een begeleidende brief. Geef hierboven het gewenste aantal pakketten aan.
TOTAALBEDRAG: €  0,00

Prijzen zijn incl. BTW en excl. administratie- en verzendkosten.