Anne Frank Krant 2020 Gemeente

Anne Frank en (on)vrijheid
De Anne Frank Krant is een lespakket van de Anne Frank Stichting voor leerlingen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Het pakket bestaat uit een krant voor elke leerling en een extra verdiepingspakket voor de gehele klas. Daarnaast is er digitaal verdiepingsmateriaal.
Leerlingen leren met dit pakket alles over het persoonlijke verhaal van Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. In de Anne Frank Krant 2020 is het thema: ‘Anne Frank en (on)vrijheid’. Het is in 2020 immers 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. De krant gaat over de bevrijding, maar beantwoord ook de vraag hoe die onvrijheid ontstond. Leerlingen ontdekken daarnaast wat het betekent als je geen vrijheid meer hebt en dat de bevrijding voor Anne, haar zus en haar moeder helaas te laat kwam.
 
Het basispakket bestaat uit dertig Anne Frank Kranten plus een handleiding (gedrukt en digitaal), met daarnaast verdiepingsmateriaal; ’Vrijheidsslinger’. Met de verschillende onderdelen kunnen leerlingen zowel klassikaal als individueel werken.

De Anne Frank Krant voldoet aan de kerndoelen 52 en 53 van het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld, en sluit aan bij de reguliere geschiedenismethodes.

PAKKETTEN

Basispakket: € 49,95
* 30x Anne Frank Krant 2020
* Verdiepingspakket: Vrijheidsslinger

* Docentenhandleiding
Pakket 2: € 14,95
* 10x Anne Frank Krant 2020
* Docentenhandleiding
Pakket 3: € 14,95
* Verdiepingspakket: Vrijheidsslinger
A1 Poster: € 5,95
* A-1 poster