Programma's Jong Ondernemen basisonderwijs

Met de programma's voor groep 5/6 en 7/8 van Stichting Jong Ondernemen ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Leerlingen leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Leerlingen leren om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen. Daarnaast doet het programma een beroep op hun creatief denkvermogen. Het lesprogramma bestaat uit een box met de benodigde inhoud om de lessen te geven in vier dag(del)en. Het sluit goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.

Tijdens het programma voor groep 7/8 runnen leerlingen in 4 dagdelen hun eigen bedrijf. De leerlingen vormen teams en kopen met startkapitaal grondstoffen in, waarmee ze eindproducten maken om te verkopen op de afsluitende verkoopdag. De box bevat alle benodigde materialen, zodat u met uw leerlingen direct aan de slag kunt. Een overzichtelijke handleiding wordt meegeleverd.

Het programma voor groep 5/6 daagt de leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. De klas wordt opgedeeld in clubs die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Het eiland moet een commercieel succes worden. Tijdens dit programma vullen de leerlingen hun klassenwebsite.

De programmaboxen zijn hieronder te bestellen. De prijs van een box voor de hele klas is € 42,50 exclusief verzendkosten.

PROGRAMMA'S VOOR GROEP 5/6 EN 7/8

Pakket groep 5/6: Vakantie-eiland : € 42,50
Box behorend bij het programma Het vakantie-eiland:
- docentenhandleiding
- uitklapbare ondergrond voor het eiland
- materialen om het eiland vorm te geven
- eilandvlag
- werkposters
- stembiljetten
- prijskaartjes
- uitgaven-overzichten
- poster K(l)as-succes
- bankbiljetten
- brieven voor de ouders
Pakket groep 7/8: Pop-up store : € 42,50
Box behorend bij het programma De Pop-up store:
- docentenhandleiding
- werkboekjes voor de leerlingen
- BizEuro's
- BizAandelen
- Bankleningen
- motivatiekaartjes
- administratieboekjes
- prijskaartjes
- grondstoffen
- prijslijst
- certificaten
- brieven voor de ouders
TOTAALBEDRAG: €  0,00

Prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.