De Ontdekking

De Ontdekking is een educatieve strip over de bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het stripverhaal en de begeleidende lesmaterialen zijn bestemd voor leerlingen van 12 – 16 jaar oud. Leerlingen maken al lezend kennis met de belangrijkste historische feiten en de thema’s aanpassing, collaboratie en verzet. In deze spannende strip komen dilemma’s aan bod en maken de hoofdpersonen verschillende keuzes.

Jeroen zoekt bij zijn oma op zolder naar spullen voor de vrijmarkt. Tussen alle rommel vindt hij de oorlogsplakboeken van oma. Hij hoort dat er tijdens de bezetting in zijn familie dingen zijn gebeurd, waarover altijd gezwegen is. Als Jeroen de herdenking op 4 mei meemaakt doet hij daar een schokkende ontdekking...

Bij de strip De Ontdekking zijn werkschriften voor leerlingen beschikbaar op twee niveaus: vmbo en havo/vwo. Tevens wordt er binnenkort een les voor het digitale schoolbord aangeboden, inclusief docentenhandleiding. Met behulp van deze digitale les kunt u een aantal opdrachten uit de werkschriften op een aansprekende manier behandelen in de les!

Meer informatie over De Ontdekking via: www.annefrank.org/ontdekking

U kunt hieronder uw bestelling plaatsen.

PAKKETTEN

Basispakket vmbo: € 99,00
* 30 stripboeken
* 30 werkschriften vmbo
* 1 docentenhandleiding
Basispakket havo/vwo: € 99,00
* 30 stripboeken
* 30 werkschriften havo/vwo
* 1 docentenhandleiding
De Ontdekking : € 18,95
* 5 stripboeken
Werkschrift vmbo: € 8,95
* 5 werkschriften vmbo
Werkschrift havo/vwo: € 8,95
* 5 werkschriften havo/vwo
Werkschrift vmbo: € 34,95
* 30 werkschriften vmbo
Werkschrift havo/vwo: € 34,95
* 30 werkschriften havo/vwo
TOTAALBEDRAG: €  0,00

Prijzen zijn incl. BTW en excl. verzendkosten.